Eczacılar: Daha fazla fakülte açmayın, geleceğimizi karartmayın

Türkiye’de eczacılık fakültesi sayısının 57’ye ulaştığına dikkati çeken Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, “Daha fazla eczacılık fakültesi açmayın. Bu gençleri işsiz bırakmayın” çağrısında bulundu.

Türk Eczacıları Birliği’nin çağrısıyla 54 bölgeden Eczacı Odası, eczacılık fakültesi öğrencileri ve eczacılar, eczacılık mesleğinin işsizlik tehlikesine karşı seslerini duyurmak için Ankara’da bulunan Ulus Meydanı’nda bir araya gelerek açıklama yaptı. “Salgınla mücadele edebiliriz ama işsizlikle asla”, “Fakülte sayısında doz aşımı”, “Geleceğimizi karartmayın” yazılı dövizler taşınan açıklamada, Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak konuştu. İşsiz ve geleceksiz kalmak istemediklerini ifade eden Çolak, “Planlama yapmadan, altyapı olmadan, bilimsel olmayan, sırf siyasi yaklaşımlarla bazı mesleklerde enflasyon yaratıp, ihtiyaç olan mesleklerde hiçbir şey yapılmamasını kabul etmiyoruz” dedi.

‘Halk sağlığını savunuyoruz’

Türkiye’de eczacılık fakülte sayısının 57’ye ulaştığına dikkati çeken Çolak, “Biz yıllardır açılan her yeni eczacılık fakültesinde isyanımızı dile getirdik. Ancak sesimize kulaklar, isteklerimize kapılar kapatıldı.  Biz eğitime ya da eğitim olanaklarının artmasına karşı değiliz. Ancak plansız eğitime karşıyız. Güvencesizliğe karşıyız. İşsizliğe karşıyız. Plansızlığa, programsızlığa karşıyız. Gençlerimizin geleceğinin çalınmasına karşıyız. Halkın sağlığını savunuyoruz. Eczacının geleceğini savunuyoruz. Ülkenin gençlerinin ve eczacılık mesleğinin geleceğinden çalıyorsunuz. Gençlerin geleceğini karartıyorsunuz. Nitelik ve planlama yoksa bilim ülkeye de, insana da yarar getiremez” ifadelerini kullandı.

Talepler karşılansın

Çolak, eczacılar adına talepleri ise şöyle sıraladı: “Öğretim elemanı eksik, altyapısı bilimsel çalışma yapmaya uygun olmadığı halde açılmış olan eczacılık fakülteleri derhal kapatılsın. Eczacılık fakültesi açılması ve bu fakültelere kaç kişi alınacağı ülkenin kaynaklarına, sektörün iş gücü ihtiyaçlarına göre planlansın. Yirmi yılda 50 eczacılık fakültesi açtınız. Daha fazla eczacılık fakültesi açmayın. Bu gençleri işsiz bırakmayın.  Artık sesimizi duyun. Artık taleplerimiz karşılık bulsun. Gençlerimizi geleceksizliğe mahkum etmeyin. Bugün burada sesimizi duymazsanız, biz daha yüksek sesle bağırmaya devam edeceğiz.”

MA / ANKARA