İçişleri Bakanlığı Sözcüsü: Sakarya’daki tasvip etmediğimiz bir asayiş olayı

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Sakarya’daki Kürt işçilere yönelik saldırıyı “tasvip etmediğimiz bir asayiş olayı” olarak değerlendirdi.

Çataklı, saldırıyı haberleştiren başta Yeni Yaşam Gazetesi olmak üzere bazı basın yayın organlarına da Kürt-Türk kavgası şeklinde ayrımcılık oluşturma suçlamasında bulundu.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı Fotoğraf:AA

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Bakanlıkta düzenlediği Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı’nda Sakarya’da Kürt işçilere yönelik saldırıyı da değerlendirdi. Çataklı, konuyla ilgili Sakarya Valiliğin açıklamasını hatırlattı. Olayla ilgili emniyet birimlerince gece detaylı araştırma yapıldığını ifade eden Çataklı, olayın Sakarya Kocaali Ortaköy Mahallesi’nde yaşandığının tespit edildiğini söyledi.

‘Soruşturma başlatıldı’

Çataklı, şunları kaydetti: “Mardin Mazıdağı’ndan gelen ve 20 gündür fındık toplama işi yapan 16 tarım işçisinin geçimsiz bir işverenin tutum ve davranışlarından dolayı rahatsız olduğunu görüyoruz. Bunun üzerine işçiler ayrılmak istiyorlar ve bir tartışma başlıyor. Bu tartışma da sonrasında maalesef üzücü bir hadiseye, kavgaya dönüşüyor. Sonrasında işçiler toparlanarak memleketlerine geri dönüyorlar. Söz konusu kavgayla ilgili de kolluk kuvvetlerine ne işveren tarafından ne de işçiler tarafından herhangi bir şikayette bulunulmuyor.”

Çataklı, şikayette bulunulmamasına rağmen olayın tüm detaylarının ortaya çıkarılması ve sürecin işleyebilmesi için resen konuyla ilgili bir soruşturma başlatıldığını söyledi.

Yeni Yaşam Gazetesi ve diğer basın yayın organlarına suçlama

Konunun hiçbir şekilde onaylamadıkları, hiçbir şekilde tasvip etmedikleri bir asayiş olayı olduğunu belirten Çataklı, şu suçlamalarda bulundu:

“Ancak bu konuya hassasiyet göstermemizin sebebi, yaşanan olayın birileri tarafından, açık ifadesiyle terör örgütlerine müzahir başta Yeni Yaşam olmak üzere bazı basın yayın organları tarafından sosyal medyada bir etnik ayrımcılık şeklinde, daha açık bir ifadeyle bir Türk-Kürt kavgası şeklinde sunulması ve oradan bir toplumsal ayrımcılık oluşturma çalışmalarıdır.”

Kaynak: AA