Nisan ayından bugüne koronavirüs’ten yaşamını yitiren sağlık çalışanları

Antalya’da koronavirüs’e yakalanan bir doktor daha hayatını kaybetti. İbrahim Onur (51) isimli doktorun Araştırma hastanesinde tedavi gördüğü öğrenildi.

Koronavirüse yakalanan İbrahim Onur yaşamını yitirdi

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarında çalışan ve koronavirüs’e yakalanan Dr. İbrahim Onur (51) yaşamını yitirdi. Bir süredir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Onur, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Onur’un yaşamını yitirdiği haberini “Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarında görev yapan Dr. İbrahim Onuru’u COVID-19 nedeniyle kaybettik. Ailesine ve tüm sağlık camiasına başsağlığı dileriz” mesajıyla duyurdu.

Hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının sayısı artıyor

Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının sayısı gün geçtikçe artıyor. Türk Tabipleri Birliği’nin bildirdiği sağlık çalışanlarının ölüm haberleri hemen her gün gelmeyi sürdürüyor.

Son dönemde hayatını kaybeden sağlık çalışanları haberlerini derledik.

SES’n Eylül ayında yaptığı açıklamada 800’den fazla sağlık çalışanının koronavirüse yakalandığı ve sayının gittikçe arttığı bildirilmişti.

Diyarbakır Sağlık Platformu, Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren sağlık çalışanı Abdülhalik Çiçek için Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde anma etkinliği düzenledi. Sağlık çalışanlarının yanı sıra CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel’in de katıldığı anmada “Ölmek değil, yaşamak ve yaşatmak istiyoruz” pankartı açıldı.

Anma, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları için yapılan saygı duruşuyla başladı. Anmada konuşan SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, on binlerce sağlık emekçisinin önlenebilir virüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirtti.

Diyarbakır’da Covid-19 tanısı konan sağlık çalışanı sayısının 800’ü aştığını aktaran Güldiken, 1 Haziran öncesinde enfekte sağlık çalışanı sayısının 95 olduğunu, bugün bu sayısının yaklaşık dokuz kat arttığına dikkat çekti. 

13 Eylül’de TTB ’24 saate 5 sağlık çalışanının öldüğünü’ duyurmuştu

TTB’den yapılan açıklamaya göre son  24 saat içerisinde 5 sağlık çalışanı koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

TTB sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada Konya İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarından İbrahim Kılınçarslan’ın koronavirüs nedeniyle öldüğünü duyurdu. 

Temmuz ayında 7 bin sağlık çalışanının enfekte olduğu aktarılmıştı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Dersim Şubesi, koronavirüsü (Kovid-19) salgını şartlarında sağlık çalışanlarının koşullarına dikkat çekmek amacıyla Sanat Sokağı’nda basın açıklaması yaptı.

Açıklamada “Pandemi ile mücadelede ayrımcılık olmaz. Sağlık ekip işidir. 4/B çalışanlara kadro verilsin” pankartı açılırken, açıklamayı SES Eşbaşkanı Serap Kahraman yaptı.

‘23 hekim 43 sağlık çalışanı yaşamını yitirdi’

Haziran ayından sonra kente gelenlerin sayısının arttığını söyleyen Kahraman, gerekli hassasiyet ve önlemlerin alınması gerektiğini belirtti. Karantina uygulaması yapılması gerektiğini dile getiren Kahraman, SES’in tespit ettiği veriler ışığında Nisan ayından itibaren ülke genelinde 7 bin 428 sağlık çalışanının enfekte olduğunu 23’ü hekim 43 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiği bilgisini verdi.

TTB, Nisan ayında 3 bin sağlık çalışanının koronavirüse yakalandığını duyurmuştu

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Covid-19 tanısı alan sağlık çalışanı sayısına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu’nun yaşamını yitirdiği 1 Nisan’dan bugüne kadar, 24 sağlık çalışanın yaşamını yitirdiği belirtildi.

Açıklamada, yaşamını kaybeden 14’ü hekim 24 sağlık çalışanının yanı sıra, binlerce hekim ve sağlık çalışanının da  hastanelerde, ASM’lerde ve filiyasyon sırasında enfekte olduğuna dikkat çekildi.

‘Yaşananların esas sorumlusu hükümet ve Sağlık Bakanlığıdır’

Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Yaşananların esas sorumlusu, sağlık çalışanlarının zor çalışma koşullarını görmezden gelen, çalışma koşullarını ve çalışma düzeninini salgınla mücadeleye uygun hale getirmeyen, gerekli önlemleri zamanında ve etkin olarak almayan, gerekli denetimleri yapmayan, kişisel koruyucu donanımları zamanında sağlamayan hükümet ve Sağlık Bakanlığı’dır.”

Haber Merkezi