Kadıköy Dayanışma Ağı, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkmaları yasaklanan çocuklar için oyuncak ve kitap kampanyası başlattı.
Kampanya kapsamında çocukların paylaşmak istediği kitap ve oyuncaklar ihtiyacı olan başka çocuklara ulaştırılıyor.
Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle tedbir amaçlı 20 yaş altı ve 65 yaş üstü yurttaşların sokağa çıkmasına kısıtlama getirildi. Salgın nedeniyle evden çıkamayan yaşlıların, bedensel engellilerin ve kronik hastalığı olanların ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan Kadıköy Dayanışma Ağı, şimdi de evden çıkamayan çocuklar için bir kampanya başlattı.
‘Çocuklar oyuncaklarını ve kitaplarını paylaşıyor’
Mezopotamya Haber Ajansı’nda geçen bilgilere göre; Kadıköy Dayanışma Ağı, evlerinden çıkamayan çocuklar için oyuncak ve kitap kampanyası başlattı. “Çocuklarımız oyuncaklarını ve kitaplarını paylaşıyor” adıyla 20 Nisan’da başlatılan kampanya çerçevesinde ellerindeki oyuncakları başka çocuklarla paylaşmak isteyen ailelerin evlerinden oyuncakları toplayan gönüllüler, bu oyuncakları ihtiyacı olan çocuklara ulaştırıyor.
‘Kampanyaya yoğun ilgi var’
Aileler, ellerindeki oyuncakları kendileri de Kadıköy’de bulunan Zeki Göker Kültür Merkezi’ne götürüp, bırakabiliyor. Başlattıkları kampanya hakkında bilgi veren Kadıköy Dayanışma Ağı’ndan Rahim Boz, gönüllülerden aldıkları oyuncakları istekte bulunan ailelere gönderdikleri kampanyalarına yoğun ilgi olduğunu belirtti.
‘Yaklaşık 50 çocuğa ulaşacağız’
Kampanya ile evden çıkamayan, psikolojileri etkilenen çocuklara yardım etmek istediklerini ifade eden Boz, “Bu kampanya hayatın her alanına yayılacak. Bu kampanya ile yaklaşık 50 çocuğa ulaşacağız” dedi. Oyuncak paylaşmak isteyen çok sayıda kişinin kendilerine ulaştığını aktaran Boz, “Çocuklar oyuncaklarını çok kolay paylaşmazlar. Ama öyle bir sürece geldik ki, bu kadar yoğun ilginin olması bize geleceğe dair umut veriyor.” şeklinde konuştu.
Boz şu çağrıda bulundu: “Bulunduğumuz her yerde dayanışma ağları varsa onlara destek versinler. Eğer yoksa bu ağları kursunlar. Çünkü bizim niyetimiz, mahallelerin sokaklarına kadar inmek. Bu aynı zamanda bizim pandemi sürecinden sonraki dönemde halkın birbirine temas etmesi bakımından çok önemli.”