Yüz yüze eğitimin ikinci aşaması yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını koşulları altında bugün başladı.
Köy okullarının tüm kademeleri ile ilkokul 2, 3, 4’üncü sınıf, lise hazırlık sınıfı ve özel gereksinimli öğrenciler haftanın 2 gününde okullarında olacak
Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun değerlendirme kriterleri doğrultusunda Covid-19 salgını koşulları altında yüz yüze eğitime geçiş planlamasının ikinci aşamasını bugün başlattı.
Yüz yüze eğitimin ikinci aşaması kapsamında, ilkokul 2, 3, 4’üncü sınıflar, köy okullarının tüm kademeleri, 8’inci ve 12’inci sınıflar, lise hazırlık sınıfı ile özel gereksinimli öğrenciler yüz yüze eğitime başladı.
Yüz yüze eğitimin ilk aşaması 21 Eylül’de başlamıştı
TRT EBA televizyon kanalları ve EBA dijital eğitim platformu eşliğinde 31 Ağustos günü uzaktan eğitimle 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çalmıştı. Aşamalı geçiş planlamasının ilk aşaması olarak da 21 Eylül itibarıyla okul öncesi eğitim öğrencileri ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime başlamıştı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 6 Ekim günü yaptığı açıklamada 12 Ekim itibarıyla Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun değerlendirme kriterleri doğrultusunda okullarda yüz yüze eğitimin ikinci aşamasına geçeceklerini belirtmişti. Selçuk, ilkokulda 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıflarda, ortaokul 8’inci sınıf, lise hazırlık ve 12’nci sınıflarla, köy okullarının tüm kademelerinde ve özel gereksinimli öğrencilerin tüm kademe ve sınıf düzeylerinde yüz yüze eğitime geçeceğini belirtmişti.
Öğrenciler haftanın 2 gününde okullarında olacak
Yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitimin birlikte yürütüleceği bir planlama yaptıklarını ifade eden Selçuk, “Yüz yüze eğitime başlayan öğrencilerimiz haftanın 2 gününde okullarında olacaklar. Sınıf mevcutlarımız yine Bilim Kurulu’nun tavsiye kararları doğrultusunda yüz yüze eğitim için gruplara ayrılarak azaltılacak ve çocuklarımızın okulda kalış süreleri eskisine nazaran kısaltılacak.” demişti.
İsteyen veliler çocuklarını okula gönderecek
“Yüz yüze eğitime başlama konusunda veli rızası, bizim için önemlidir.” diyen Selçuk, isteyen velilerin çocuklarını okula göndereceğini, istemeyenlere yönelik olarak da esneklik tanınacağını, bu durumda öğrencilerin devamsız sayılmayacağını kaydetmişti. Ancak velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrencinin mutlaka uzaktan eğitimle derslerine devam etmesi gerektiğini belirten Selçuk, “Çünkü öğrencilerimiz her koşulda devam ettiği sınıfın müfredatından sorumlu olacaktır.“ demişti.