HDP’li Bülbül, 130 bin Diyanet personeline indirimsiz tatil için ihalesiz sözleşme yapılmasını Meclis gündemine taşıdı.
Bülbül, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a, “Yurttaşa tasarruf tedbirleri öngörülüp diğer kamu kurumlarının yazlık tesisleri özelleştirilirken diyanet mensuplarına devlet eliyle yüksek bedelli tatil yaptırılması hangi gerekçelerle izah edilmektedir?” diye sordu.
HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, otel Altis Resort Otel & SPA ile 130 bin Diyanet personeline ve cami hocalarına indirimli tatil için ihalesiz sözleşme yapılmasını TBMM gündemine taşıdı. Bülbül, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’ın yanıtlaması talebiyle verdiği önergenin gerekçesinde, şunları aktardı:
“Cumhuriyet Gazetesi’nin 11 Temmuz 2021 günkü sayısında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın akrabası Talip Kahraman’ın vârislerine ait beş yıldızlı muhafazakâr otel Altis Resort Otel & SPA ile 130 bin Diyanet personeline ve cami hocalarına indirimli tatil için ihalesiz sözleşme yaptığına dair bir haber yer almaktadır. Sözleşmede Diyanet personeline ve cami hocalarına rezervasyon tarihindeki konaklama bedeli üzerinden yüzde 15 indirim yapılacağı, alkolsüz her şey dahil otelde kişi başına 100 doları bulan yatak fiyatının, tur operatörleri tarafından fahiş bulunduğu ifade edilmektedir. Antalya’da sezonda en pahalı otelin bile içki dahil kişi başına en fazla 40 Avro’ya satın alındığına dikkat çeken seyahat acenteleri, Diyanet’in anlaşmasının yandaşa para kazandırmaya dönük bir anlaşma olduğu görüşündedir. Otelin tatil sitelerinde en düşük fiyatı 341 lira olarak verilmektedir.”
‘Diyanet personeline kıyak, yandaşa para’
İçkili her şey dahil beş yıldızlı otellerin seyahat acentelerine verdiği fiyatın en fazla 40 Euro olduğunu aktaran Bülbül, “İçkisiz her şey dahil muhafazakâr bir otelde kişi başına 100 dolar ya da 89.5 Avro’luk sözleşme ile Diyanet personeline kıyak, yandaşa para kazandırmak amaçlanmaktadır.” dedi.
Seyahat acenteleri sahiplerinin her şey dahil sistemde fiyatın yüzde 20’sini içki maliyetinin oluşturduğuna dikkat çektiğini belirten Bülbül, oda ve hizmet bedeli karşılığı olarak en fazla 25-30 Euro verebileceklerini, bu rakamın da fiyatının 300 lirayı geçmeyeceğini ileri sürdüğünü aktardı. Bülbül, önergede şu soruların yanıtlanmasını istedi;
- Yurttaşa tasarruf tedbirleri öngörülüp diğer kamu kurumlarının yazlık tesisleri özelleştirilirken diyanet mensuplarına devlet eliyle yüksek bedelli tatil yaptırılması hangi gerekçelerle izah edilmektedir?
- Herhangi bir ihale yapılmadan bu hizmetin alınması ile ilgili herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?
- TBMM eski başkanı İsmail Kahraman’ın kuzeni olan Talip Kahraman ile ihalesiz yapılan sözleşmenin iptali ve sorumlularından hesap sorulması için Bakanlığınız herhangi bir çalışma yapmakta mıdır?
- Diyanet İşleri Başkanlığı personeline ve cami hocalarına yönelik bu tatil uygulaması kamu hizmeti sunan kurum personeli arasında bir eşitsizliğe yol açacağından bu kararın yeniden gözden geçirilmesi ile ilgili herhangi bir yeniden düzenleme düşünülmekte midir?
- Kamu hizmetlerini sunan kurumlarda liyakat yerine sadakati önceleyen bu zihniyetin değişmesi için Bakanlığınız ne tür tedbirler öngörmektedir?
Yeni1Mecra