Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, tutuklu bulunduğu cezaevinden gönderdiği mesajda, kitabından uyarlanan tiyatro oyununu izleyenlerin hedef gösterilmesine “Yan yana gelmek, konuşmak, birlikte olmak kimseye zarar vermez.” dedi.
Edirne Cezaevi’nde 2016 yılından bu yana tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Devran” kitabının tiyatroya uyarlanan oyununu izleyenlerin hedef gösterilmesine ilişkin mesaj gönderdi. Cezaevi ziyareti sonrası twitterda @hdpdemirtas hesabında paylaşımda bulunan Başak Demirtaş, “Merhabalar. Bugün görüş günümüzdü, Selahattin’in çok selamı var. Bu vesileyle bir de mesaj iletmek istiyoruz sizlere” dedi.
‘Yan yana gelmek kimseye zarar vermez’
Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş aracılığıyla gönderdiği mesajda, “Yan yana gelmek, konuşmak, birlikte olmak kimseye zarar vermez. Asıl tehlikeli olan kutuplaşmaktır, kin ve nefretle hareket etmektir. Yan yana durmak şiddeti büyütmez, aksine her sorunun demokrasi içinde, diyalogla çözümünü kolaylaştırır.” dedi.
‘Şiddet politikaları yürütmek ahlaki ve ilkeli değildir’
Burada asıl görev ve sorumluluğun siyasette olduğuna vurgu yapan Demirtaş, şunları belirtti: “Bizim şiddetle aramızdaki mesafe ise bazılarının varsaydığının çok ötesindedir. Şiddete karşı olmak ahlaki ve ilkesel tutumumuzdur. Bununla birlikte, asıl önemli olan şiddeti, savaşı nihai olarak sonlandıracak çözümler üretmektir. Bir yandan ‘Şiddetle aranıza mesafe koyun’ demek ama bir yandan da şiddet politikaları yürütmek, ahlaki ve ilkeli değildir.”
‘Yeniden denemek zorundayız’
“Oysa her türlü sorunumuzu konuşarak çözmeyi yeniden yeniden denemek zorundayız.” diyen Demirtaş, savaştan, şiddetten yana olmayan, demokrasi ve barış isteyen herkesle bir araya gelmeye devam edeceklerini ifade etti.
Son günlerde üzücü haberler okuduklarını belirten Demirtaş, mesajının devamında şunları kaydetti: “Türkiye’de ve Suriye’de devam eden şiddet ortamı sebebiyle ana-baba evlatları yaşamlarını yitiriyor. Kendilerine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Acılarını yürekten paylaşıyoruz. Analar ve acılar arasına ayırım koymadan, acıları yarıştırmadan; herkesi barış içinde, bir arada, özgürce, eşitçe yaşayabilmek için yan yana gelmeye davet ediyoruz.”