Fatsa’da siyanürlü altın işlemeye karşı dikkat çekmek için başlatılan ‘Çıplak ayakla sessiz kitap okuma’ eylemi 100 gündür devam ediyor.
Fatsa’da siyanürle altın madenciliği yapılmasına karşı dikkat çekmek için yaşam savunucusu Onur Güngör tarafından 2020 Eylül ayında başlatılan ‘Çıplak ayakla sessiz kitap okuma’ eylemi 100 gündür devam ediyor.
Çevre ilçelerden doğa ve yaşam savunucularının da katıldığı eylemde ekolojik talan ve yok oluşa dikkat çekildi.
‘Yöre halkı kendi doğasına ve toprağına sahip çıkıyor’
Eyleme başından beri katılan Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Ordu İl Temsilcisi Cahit Ongunyurt konuyla ilgili şunları söyledi:
“Yaklaşık iki ay önce komşu ilçe Ünye Üçpınar köyünde sondaj çalışmasını tamamlayan maden şirketi, halkın yoğun tepkisiyle karşılaşmıştır. Çünkü çevre köy halkı, Fatsa’da olan ekolojik tahribatı bizzat yaşayarak öğrendi. Şimdi artık tüm yöre halkı hep bir ağızdan ‘Toprağın üstü altından değerlidir’ diyerek kendi doğasına ve toprağına sahip çıkıyor.”
“Çıkardıkları yasalarla tüm maden şirketlerine her türlü kolaylığı sağlayan kapitalist devlet aklına ve şu an yürütmenin başında olan AKP iktidarına karşı hesap sormanın hesabını yapmaktadırlar.”
Özür ve düzeltme: Haberimizin önceki halinin başlığında ve içeriğinde kullandığımız “siyanürle altın arama” ifadesinin yanlışlığı konusunda okurlarımız tarafından uyarıldık. Bu haklı uyarının gereğini yerine getirerek haberimizi yeniledik.
Hatalı ifade için özür diliyor, uyarıları için okurlarımıza teşekkür ediyoruz.
Yeni1Mecra